Δράσεις ΜΝΑΕ 2018-2019

Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ) για το σχολικό έτος 2018-2019  υλοποίησε τη δράση με τίτλο “Το σχολείο των ήχων και των χρωμάτων ” με την Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως συνεργαζόμενος φορέας υπήρξε το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας.
 Η συγκεκριμένη δράση αποτελούνταν από δυο υποδράσεις με τίτλους:

  •   Υποδράση 1η: Δημιουργία μαθητικού ραδιοφωνικού σταθμού: “Μουσικές αποχρώσεις σε νυχτερινό φόντο”
  • Υποδράση 2η: «Εικαστική και   αισθητική παρέμβαση στο σχολικό χώρο»

Στην 1η υποδράση δημιουργήθηκαν ραδιοφωνικές εκπομπές στο europeanschoolradio με διάφορα θέματα. Μπορείτε να ακούσετε όλες τις εκπομπές από το αρχείο κάνοντας κλικ ΕΔΩ 

Επίσης δημιουργήθηκε ένα τραγούδι και δυο ραδιοφωνικά μηνύματα στα πλαίσια του  Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού  μηνύματος και τραγουδιού  «Κάν΄το ν΄ακουστεί  2019» του europeanschoolradio με θέμα «Τα λόγια μας ασπίδα στα λόγια του μίσους». Το τραγούδι διακρίθηκε στην πρώτη πεντάδα.
Το τραγούδι του διαγωνισμού είχε τίτλο «Υπάρχει η αγάπη» (There is love). Οι στίχοι και η μουσική γράφτηκαν από τη μαθήτρια Χαρίκλεια Σανή του ΒΠΛ2. Στα φωνητικά ήταν η μαθήτρια Φωτιάδη Μαρία του Δ_ΤΟΥΡ ενώ την ενορχήστρωση έκανε φιλικά ο μουσικός Δημήτρης Φωτιάδης (γιός της Μαρίας). Το Τραγούδι ηχογραφήθηκε σε studio. 
Για να ακούσετε το τραγούδι  πατήστε εδώ .

Για το πρώτο ραδιοφωνικό μήνυμα με τίτλο “Διώξτε το μίσος” τα κείμενα γράφτηκαν από τη μαθήτρια Μαρία Φωτιάδη και εκφωνήθηκαν από την ίδια σε πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Φωτιάδη. Για να το ακούσετε πατήστε εδώ

Για το δεύτερο ραδιοφωνικό μήνυμα  με τίτλο “Η ρητορική του μίσους” τα κείμενα γράφτηκαν από τη μαθήτρια Ελένη Μαγειρία και εκφωνήθηκαν από τη μαθήτρια Χαρίκλεια Σανή. Η μουσική που χρησιμοποιήθηκε είναι από Secret Garden – Nocturne. 
Για να το ακούσετε πατήστε εδώ

Στη δεύτερη υποδράση Σε συνεργασία με το 1ο ΣΔΕ Λάρισας έγινε σχεδιασμός και ζωγραφική αναπαράσταση πινάκων γνωστών καλλιτεχνών σε τοίχους της σχολικής κτηριακής δομής από τους μαθητές και τις μαθήτριες και των δυο σχολείων. Αποφασίστηκε να υλοποιηθούν έργα των καλλιτεχνών:

  •    Αλέξη Ακριθάκη με τίτλο «Συμμετοχή μου στην επιτυχή εκτόξευση πυραύλων»
  •     Βασίλι Καντίνσκι
  •      Μιρό

Τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές σε συνεργασία με τους μαθητές του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

«Κάν΄το ν΄ακουστεί  2019»

«Τα λόγια μας ασπίδα στα λόγια του μίσους»

Ραδιοφωνικό μήνυμα 1

"Διώξτε το μίσος"

ραδιοφωνικο μηνυμα 2

"Η ρητορική του μίσους"