Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας πραγματοποίησε μια αξέχαστη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα.

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST αποτελεί έναν χώρο όπου η δημιουργικότητα συναντά την τεχνολογία. Με μια πληθώρα δραστηριοτήτων και εκθέσεων, παρέχει μια ενδιαφέρουσα προοπτική για τους νέους να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και η καινοτομία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Πάρκου, εξερευνώντας τον κόσμο της τεχνολογίας, της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Την αξέχαστη εμπειρία της τεχνολογίας και της καινοτομίας συμπλήρωσαν οι μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας με την επίσκεψή τους στην Έκθεση Τεχνολογίας με θέμα «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ – Ροκοκό, 1η & 2η Βιομηχανική Επανάσταση». Εκεί, είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από μηχανήματα, εφαρμογές, ανακαλύψεις και τεχνοτροπίες, παρακολουθώντας τη συνεχή πορεία της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την σύγχρονη γενιά τεχνολογίας με την επίσκεψή τους στην αίθουσα εικονικής πραγματικότητας (VR). Με τη χρήση ειδικών γυαλιών, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε εντυπωσιακούς κόσμους και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, ενισχύοντας τη φαντασία τους και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους.

Το ταξίδι στην τεχνολογία ολοκληρώθηκε με ένα εργαστήριο σχεδίασης, όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να δημιουργήσουν δικά τους έργα. Μέσα από το πειραματικό περιβάλλον, εξέφρασαν τις ιδέες τους και ανακάλυψαν τη μαγεία της δημιουργίας, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους και τις δεξιότητές τους στην τεχνολογία.

Αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη αναδεικνύει τη σημασία της εμβάθυνσης στον κόσμο της τεχνολογίας και της καινοτομίας μέσω πρακτικών εμπειριών και δραστηριοτήτων. Οι μαθητές αναχώρησαν με νέες γνώσεις, εμπνευσμένοι να εξερευνήσουν περισσότερο τον συναρπαστικό κόσμο της τεχνολογίας και να δημιουργήσουν το μέλλον με δημιουργικότητα και φαντασία.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς το προσωπικό του  JOIST για αυτήν την υπέροχη εμπειρία.