2020-Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, Αγκαλιάζουμε τη Γη

"Καν' το ν' ακουστεί 2020"

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος με ένα τραγούδι και ένα ραδιοφωνικό μήνυμα στον Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού μηνύματος και Τραγουδιού του EuropeanSchoolRadio
 “Καν’ το ν’ ακουστεί 2020” με θέμα “Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου,  Αγκαλιάζουμε τη γη”.

Το τραγούδι  είχε τίτλο “Βοήθεια φωνάζω” . Οι στίχοι γράφτηκαν αρχικά από τη μαθήτρια της Γ τάξης Ελένης Μαγειρία. Στη συνέχεια ο μαθητής του Α1 Πάνος Πανταζής που έκανε όλα τα υπόλοιπα δηλαδή έγραψε τη μουσική, έπαιξε όλα τα όργανα, έκανε τα φωνητικά και τα ηχογράφησε, προσάρμοσε τους στίχους ώστε να δένει με τη μουσική. Το τραγούδι είναι μια κραυγή βοήθειας από τη γη σε όλους εμάς. Κραυγή για να αλλάξουμε τρόπο ζωής και συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον μας, τη γη μας ώστε να σωθούμε και αυτή και εμείς. Το mastering έγινε σε ιδιωτικό στούντιο και τα έξοδα καλύφτηκαν μέσα από το πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”». Το σκίτσο που εμφανίζεται στην αρχή του βίντεο είναι μια ζωγραφιά της μαθήτριας Χαρούλας Σανή.

Το Ραδιοφωνικό μήνυμα  με τίτλο  “Της γης οι κληρονόμοι” το έγραψε και εκφώνησε ο μαθητής του A1 Νικολάου Δημήτρης. Το μήνυμα αυτό γράφτηκε στην ώρα του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων με αφορμή τη δράση “Ο πλανήτης εκπέμπει σήμα SOS – διάδωσέ το ραδιοφωνικά” στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”». Ως μουσικό χαλί ακούγεται το “Moonlight Sonata” του Beethoven που επιλέχτηκε από το μαθητή του A1 Πάνο Πανταζή. Η ηχογράφηση και η μείξη έγινε με το πρόγραμμα Audacity στο στούντιο του σχολείου. Το σκίτσο που εμφανίζεται στην αρχή του βίντεο είναι της μαθήτριας Χαρούλας Σανή του Γπλ.