2023-Η νέα γενιά για την Ειρήνη

  Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023” με θέμα “Η νέα γενιά για την Ειρήνη” με τη δημιουργία ενός ραδιοφωνικού μηνύματος. Το ραδιοφωνικό μήνυμα είχε τίτλο “Η Ειρήνη στον Άβακα” και δημιουργήθηκε από μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β2 του τομέα Πληροφορικής του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας. Το κείμενο γράφτηκε από τον μαθητή Παναγιώτη Κουρή, ενώ το βίντεο δημιουργήθηκε από τον Μιχάλη  Μουρτασάγα. Την σκηνοθετική επιμέλεια είχαν οι Παναγιώτης Κουρής, Μιχάλης Μουρτασάγας και  Γεωργία Πανάγου.
  Ακούγονται κατά σειρά η Σεβαστή Βαρβαρούση, ο Παναγιώτης Κουρής, η Αλεξία Μουστάκα, ο Μιχάλης  Μουρτασάγας και ο Κώστας Λιμνίδης.
  Στο μουσικό χαλί ακούγεται το  Close theme  του Carlo Siliotto , sountrack της ταινίας “Instructions Not Included”.
  Αφού ηχογραφήθηκαν  οι φωνές των μαθητών , μονταρίστηκαν , προστέθηκε μουσική και στη συνέχεια δημιουργήθηκε το βίντεο.
  Όλη η δημιουργία  πραγματοποιήθηκε στις ώρες του μαθήματος Βασικά Θέματα Πληροφορικής   όπου διδάχτηκαν τις ενότητες επεξεργασίας ήχου, εικόνας και βίντεο με τα αντίστοιχα προγράμματα.
  Ο ρόλος της εκπαιδευτικού Ανθής Γκουντούρα ήταν καθαρά εμψυχωτικός και συντονιστικός. 

  Το ραδιοφωνικό μας μήνυμα  βρίσκεται στους τρεις φιναλίστ για τα βραβεία της κριτικής επιτροπής. Στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου  στη Ζάκυνθο στις 29 Απριλίου το σχολείο μας κατέκτησε το τρίτο βραβείο.

  Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλα τα σχολεία  που συμμετείχαν  ώστε  μέσα από τις δημιουργίες τους, τραγούδια και ραδιοφωνικά μηνύματα, να ακουστεί παντού και δυνατά η φωνή της ειρήνης!