2024 – Η δύναμη της φιλίας- The Power of Friendship

  Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024” με θέμα “ Η δύναμη της φιλίας- The Power of Friendship ” με τη δημιουργία του ραδιοφωνικού μηνύματος με τίτλο «Φιλία κι αλάτι».

 Το κείμενο γράφτηκε από τον μαθητή Παναγιώτη Κουρή,  ενώ σε συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες του τομέα Πληροφορικής επέλεξαν τη μουσική και έκαναν την επεξεργασία του ήχου. Ακούγονται κατά σειρά οι Πάνος Κουρής, Κωνσταντίνος Νίκου, Μαρίνα Γεροβασίλη, Βικτωρία Καλούση, Σεβαστή Βαρβαρούση.

 Στο Μουσικό χαλί ακούγονται τα μουσικά κομμάτια «Γεια μας και ψυχή βαθειά» του Σταύρου Ξαρχάκου και «Ο πόλεμος της Μανταλένας» του Μάνου Χατζηδάκι.

Το ραδιοφωνικό μήνυμα “Φιλία και Αλάτι” αναδεικνύει τη σημασία της φιλίας στη ζωή των ανθρώπων. Μέσα από τη σύγκριση με τη θάλασσα, οι ομιλητές εξετάζουν τη ζωή ως ένα ταξίδι, υπογραμμίζοντας τη δύναμη της ανθρώπινης σχέσης.  Αναδεικνύουν τη σύνδεση με αγαπημένα πρόσωπα μέσω της τεχνολογίας, υπογραμμίζοντας πώς η φιλία αντιμετωπίζει τη μονοτονία και την απόσταση. Επισημαίνουν πώς η φιλία λειτουργεί ως καθοδηγητικό φως και πηγή χαράς, ενώ αποτελεί τον πυλώνα που στηρίζει και σώζει τη ζωή σε δύσκολες στιγμές. Το μήνυμα κλείνει με την αναγνώριση και την επισήμανση της σημασίας της φιλίας με τον χαιρετισμό “Φιλία κι αλάτι ρε παιδιά!”

  Ο ρόλος της εκπαιδευτικού Ανθής Γκουντούρα ήταν καθαρά εμψυχωτικός και συντονιστικός.