Σύσταση Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας

Με την έναρξη του τρέχοντος Σχολικού Έτους, το Σεπτέμβριο του 2023, ξεκίνησε μια ευρεία συζήτηση στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας, αναφορικά με την δυνατότητα προγραμματισμού και οργάνωσης μιας εθελοντικής αιμοδοσίας
 
Η αγαστή συνεργασία του Διευθυντή, του Συλλόγου Διδασκόντων και του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση για *σύσταση Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας*, η οποία θα οργανώσει Τράπεζα Αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου θα μπορούν να προσέρχονται και να αιμοδοτούν Εκπαιδευτικοί, Μαθητές και Φίλοι του 3ου ΕΠΑΛ. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας σεμινάριο για το συγκεκριμένο θέμα. Κατόπιν σχετικής αιτήσεως-προσκλήσεως προς το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Λάρισας, η ιατρός κα Μαίρη Βασιλούδη, Διευθύντρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας προσήλθε στο 3ο ΕΠΑΛ, όπου ενημέρωσε τη Σχολική μας Κοινότητα για τις ανάγκες και τη χρησιμότητα της αιμοδοσίας, η οποία αποτελεί ίσως την κορυφαία πράξη αγάπης, σεβασμού, αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο. 
 
Οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές του Σχολείου μας ενημερώθηκαν πλήρως και αναλυτικώς από την κα Βασιλούδη, η οποία και με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων εξήγησε τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας, της πιο γνωστής μορφής εθελοντισμού. 
 
Κατόπιν αυτών, προσδιορίστηκε ο χρόνος της 1ης εθελοντικής αιμοδοσίας της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, από τις 17.00΄ έως τις 20.00΄ στο χώρο του Σχολείου μας (Ιουστινιανού & Κομνηνών). 
 
Παρακαλούνται οι Εκπαιδευτικοί, οι παλαιοί και νέοι Μαθητές και οι Φίλοι του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας  να προετοιμαστούν σχετικά και να προσέλθουν στην 1η αυτή δράση της νεοσύστατης Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών, προκείμενου έμπρακτα να αποδείξουμε το ενδιαφέρον και την προσφορά μας στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας. 
Σας περιμένουμε όλους! 
 
(Ασφαλώς, όσοι από τους Μαθητές συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, θα έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση της προβλεπόμενης άδειας).